Kinderbegeleider worden

HOE WORD JE KINDERBEGELEIDER BIJ KOBO?

Je meldt je aan als als kandidaat kinderbegeleider door telefonisch contact op te nemen of langs te komen. 

Eenmaal je jezelf hebt aangeboden, bezorgen we je schriftelijk concrete informatie. Indien je na het lezen van deze informatie verdere interesse hebt om kinderbegeleider te worden, neem je opnieuw contact op met Kobo. Tijdens een eerste afspraak zal de verantwoordelijke onze werking verder toelichten en jouw vragen beantwoorden. In een volgende fase wordt gekeken of de ruimtes waar de kinderen zullen verblijven geschikt zijn voor de opvang. Er worden eventueel voorstellen gedaan tot aanpassing en inrichting van die ruimtes om je woning nog kindvriendelijker te maken.

Tijdens deze gesprekken komen ook jouw motivatie, jouw visie op opvoeding en jouw communicatieve vaardigheden aan bod. Daar het werken als kinderbegeleider in de gezinsopvang een grote impact heeft op je gezin, worden ook je partner en eventuele gezinsleden hierbij betrokken. Hoe zij tegenover jouw job als kinderbegeleider staan is eveneens belangrijk.

Om te kunnen starten als kinderbegeleider in de gezinsopvang, dien je niet enkel de selectieprocedure met vrucht te doorlopen, maar moet je ook over de nodige kwalificatiebewijzen beschikken.

“Heb jij een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen helpen opgroeien en ontwikkelen? En doe je dat liefst in jouw vertrouwde, huiselijke omgeving? Ontdek alle voordelen op www.ikwordonthaalouder.be Je krijgt er zoveel voor terug!”